top of page
happy-mother-playing-with-her-baby-girl-2022-01-31-19-36-26-utc.jpg

Kinderdagopvang

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Als u aan het werk gaat, wilt u zeker weten dat uw kind in goede handen is. U vertrouwt ons uw kind toe en wij willen ook het allerbeste voor uw kind. We zorgen voor tijd en aandacht voor uw kind. We geven de allerkleinste kinderen in ons kinderdagverblijf de ruimte om in alle rust te groeien, te ontwikkelen, te spelen, te delen en te leren. Uw kind krijgt een eigen plekje in de groep en leert zo de Pedagogisch Medewerkers en de andere kinderen goed kennen.

De groepen zijn ingedeeld in clusters van elk 16 kinderen:

  • De babygroep 0 tot 2,5 jaar (Groep ''Klein'')

  • De peutergroep 2,5 jaar tot 4 jaar (Groep ''Duimpje)

foto_107.jpg

Dagindeling Klein Duimpje

Indien er minder dan 16 kinderen aanwezig zijn wordt, er een verticale groep samen gesteld. Iedere groep wordt begeleid door vaste, goed geschoolde Pedagogisch Medewerkers (opleiding volgens CAO Welzijn, Maatschappelijke Dienstverlening) en vaste vrijwilligers en stagiaires. De grote, verschillende ruimtes hebben ieder een eigen speel- en 

slaapruimte die helemaal zijn ingericht voor de kinderen. “Klein Duimpje” heeft ook een veilige, leuke buitenspeelplaats waar de kinderen lekker buiten kunnen spelen.

Er is een vaste dagindeling waarin eten, drinken, spelen, slapen en verschonen op vaste tijden terugkomen. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen. Natuurlijk houden we rekening met de individuele behoeften van uw kind. Vanuit deze veilige basis, kan uw kind zich ontwikkelen.

foto_147.jpg

Kinderen leren door te spelen

De overgang van baby en peuter naar de basisschool verloopt in één vloeiende lijn. In onze kinderopvang bieden we naast goede verzorging en aandacht ook Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE). Met ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten stimuleren onze pedagogisch medewerkers de  ontwikkeling van al onze kinderen. We beginnen hier al mee in onze baby en dreumesgroep!  Kinderen op onze Kinderdagopvang, volgen automatisch het VVE programma speelplezier van de Peuteropvang.

Het ondersteunen van de ontwikkeling, stimuleren van de zelfstandigheid en het gevoel van eigenwaarde uit zich in de warme sfeer en de gezelligheid in onze groep. We zingen liedjes en versjes, spelen spelletjes, lezen boekjes, maken kunstwerken, vieren feest, we kletsen en we knuffelen. Uiteraard vertellen we u bij het haalmoment altijd hoe de dag is geweest. Wilt u graag praktische informatie over “Klein Duimpje”.

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Kom een keertje kijken. We helpen u graag!

bottom of page